
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
3-4 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
Hamur mayalanırken; iç harcı için kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, biber salçası, pul biber, toz kırmızı biber ve tuzu, 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.
Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın. Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle veya elinizle yayın.
Fırını 220 derecede ısıtın, Lahmacunları kızgın fırında yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Sıcak olarak, yanında yeşillik ve limon ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder