Gül Böreği - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler

  • 6 tane yufka
İç harcı için malzemeler:
  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2,5 kilo patates
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı karabiber
İç sosu:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı su ikisini karıştırın

Hazırlanış

Önce soğanları soyup rondodan geçirin ama çok ezilip sulanmasın. Sonra soğanı, tuzunu ve baharatını kıymaya katın ve kenara bırakın. Sonra patatesleri soyup yıkayın, kıymanın içine hepsini rendeleyin ve bütün malzemeleri birbiriyle iyicene harmanlayın. Bu işlem bittikten sonra yufkaları ortadan eşit şekilde dörde bölün ve teker teker iç harcını koyup şekilde olduğu gibi gül böreği şeklini verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişene kadar ara sıra kontrol edin. Yani sararınca yada bir tık fazlası pişmiş demektir. Afiyetle.

Yorumlar